GM

Sipke Ernst

2550

Bio

Sipke Ernst is afkomstig uit Damwoude en woont sinds zijn studietijd in Groningen. Vanaf 2008 speelt hij voor Groninger Combinatie. In 2004 behaalde Sipke een fraaie tweede plaats in de C-groep van het Corustoernooi (nu Tata Steel), achter Magnus Carlsen. Hij werd in 2006 GM en heeft vele malen deelgenomen aan het Nederlands kampioen­schap en behaalde daar diverse topklasseringen. Sipke speelt in verschillende club­competities, waar­onder de Bundesliga, en in veel grote toernooien. Sipke is ook een bekende trainer en heeft meerdere talenten getraind bij de start van hun carrière.

Sipke verloor ooit onder enorme belangstelling een partij, maar dat vooral was omdat hij in de C-groep van het Corustoernooi van 2004 tegen Magnus Carlsen speelde, die toen 13 jaar was.

Sipke zei in een interview in 2004 dat hij zeker geen beroepsschaker wilde worden. Met zijn rating, in de buurt van 2500, zou dat volgens hem altijd ‘rommelen in de marge’ zijn en een leven vol financiële problemen opleveren. Voor een behoorlijk bestaan als prof moest je 2650 hebben en dat zag hij zichzelf nooit halen.   Zie ook https://www.nrc.nl/nieuws/2006/10/21/sipke-ernst-grootmeester-11216643-a1301748. Niettemin is hij nu professioneel schaker en trainer.

Info

Geboortejaar:

1979

Woonplaats:

Groningen

Website:

https://www.sipkeernst.com/

FIDE:

FIDE-profiel

Lichess:

https://lichess.org/@/supersipke

Info

Geboortejaar: 1979

Woonplaats: Groningen

Website: https://www.sipkeernst.com/

FIDE: FIDE-profiel

Lichess: https://lichess.org/@/supersipke

Jorden van Foreest

Sipke Ernst

Sergey Tiviakov

Lucas van Foreest

Tomasz Warakomski

Joris Brenninkmeijer

Julian Kramer

Nick Maatman

Eelke de Boer

Joost Wempe

Leandro Slagboom

Jonas Hilwerda

Loek van der Hagen

Machteld van Foreest