IM

Joris Brenninkmeijer

2520

Bio

Joris Brenninkmeijer was één van de grootste talenten uit de stad Groningen. Samen met Jeroen Piket gold hij als één van de meest veelbelovende Nederlandse jeugdspelers. Hij begon als jeugdspeler bij Schaakclub Lewenborg en maakte in 1985 de overstap naar Schaakclub Groningen. 

Hij werd Nederlands jeugdkampioen in 1984 (tot en met 16) en 1986 (tot en met 20 jaar;; zie foto). In 1987 werd hij derde in het EK Jeugd en in 1989 werd hij Open Kampioen van Nederland. Ook daarna heeft Joris nog vele verdienstelijke resultaten behaald. Hij won het Kloostertoernooi in Ter Apel (1991) en behaalde in 1995 bij het Sonnevancktoernooi in Wijk aan Zee zijn enige grootmeesternorm door toernooiwinnaar Friso Nijboer te verslaan.

Een professionele schaakcarrière heeft hij nooit geambieerd. Na zijn studie Psychologie koos Brenninkmeijer voor een maatschappelijke carrière, maar bleef hij nog wel spelen in de Nederlandse competitie vanaf 1991 voor HSG Hilversum en vanaf 2002 weer af en toe voor SC Groningen en nu voor de Groninger Combinatie. In het dagelijks leven runt Joris een succesvol organisatie-adviesbureau.

Hieronder een selectie partijen tegen wereldtoppers:

Info

Geboortejaar:

1969

Woonplaats:

Groningen

Website:

https://bureaubegeleidingskunst.nl

Info

Geboortejaar: 1969

Woonplaats: Groningen

Website: https://bureaubegeleidingskunst.nl

Jorden van Foreest

Sipke Ernst

Sergey Tiviakov

Lucas van Foreest

Tomasz Warakomski

Joris Brenninkmeijer

Julian Kramer

Nick Maatman

Eelke de Boer

Joost Wempe

Leandro Slagboom

Jonas Hilwerda

Loek van der Hagen

Machteld van Foreest