FM

Jonas Hilwerda

2258

Bio

Mijn naam is Jonas Hilwerda en ik ben in 2020 lid geworden van Groninger Combinatie. Op mijn zesde begon ik met clubschaken bij SC de Paardensprong. Twee keer ben ik Nederlands kampioen geworden in mijn leeftijdscategorie en één keer Open Nederlands Jeugdkampioen. Ik heb ook enkele keren de Nederlandse Rapid en Snelschaakkampioenschappen voor de jeugd gewonnen. Daarnaast ben ik ook een keer Nederlands Jeugdteamkampioen geweest.

Een paar keer heb ik Nederland op een EK en WK mogen vertegenwoordigen, waarbij een van mijn meest memorabele schaakervaringen het WK U16 in India was vanwege het bijzondere land waar het georganiseerd werd. Het schaken heeft ervoor gezorgd dat ik op diverse opvallende plekken heb gespeeld, bijvoorbeeld op het schip de SS Rotterdam van de Holland-Amerika Lijn (BASAMRO-toernooi) en het MAS in Antwerpen (interland tegen België).

Ik heb Nederland meerdere keren vertegenwoordigd in teamwedstrijden, zo heb ik bijvoorbeeld op uitnodiging van Pathena in Schotland, Ierland en Frankrijk voor het Nederlandse jeugdteam de Glorney Cup gespeeld.

Ik zit op de Topsport Talentschool Groningen om meer ruimte te hebben om te schaken, en ik heb daarom de mogelijkheid gehad om niet alleen vaker in Nederland aan toernooien mee te doen maar ook in het buitenland. Met het schoolteam van de Topsport Talentschool ben ik twee keer Nederlands kampioen Voortgezet Onderwijs geworden.

Mijn eerstvolgende doel is om de Internationale Meestertitel te halen. In Duitsland speel ik voor Schachfreunde Schwerin en ik geef ook training aan jeugdspelers.

Nadat ik een aantal jaren met veel plezier voor SG Staunton heb gespeeld (waar ik drie keer op rij clubkampioen werd) en afgelopen seizoen voor Philidor, kijk ik uit om voor Groninger Combinatie te spelen.

Info

Geboortejaar:

2003

Woonplaats:

Groningen

FIDE:

FIDE-profiel

Info

Geboortejaar: 2003

Woonplaats: Groningen

FIDE: FIDE-profiel

Jorden van Foreest

Sipke Ernst

Sergey Tiviakov

Lucas van Foreest

Tomasz Warakomski

Joris Brenninkmeijer

Julian Kramer

Nick Maatman

Eelke de Boer

Joost Wempe

Leandro Slagboom

Jonas Hilwerda

Loek van der Hagen

Machteld van Foreest