WGM

Iozefina Werle

2312

Bio

“Alles wat ik nu heb – carrière, gezin, kennis en manier van denken – komt door schaken. Schaken heeft mij leren leven en leren denken.”

avatar

Iozefina

WGM

Als 7 jarige heb ik op de kleuterschool in Roemenië schaken geleerd. Mijn eerste nationale titel heb ik op mijn 10de gewonnen en mijn eerste Europese op mijn 12de. Daarna zijn er meerdere resultaten er bij gekomen zowel op Nationaal als Internationaal niveau. Op mijn 19de ben ik Vrouwen Grootmeester geworden (WGM) en was ik al lid van het Roemeense nationale team.

Op mijn 21ste ben ik naar Nederland gekomen voor mijn studie en mijn liefde, mijn huidige man Jan Werle. Sinds 3 jaar woon ik samen met Jan in Woerden. Ik werk fulltime als Business Analist bij Intratuin en vorige jaar is het mij gelukt om Nederlands Kampioene te worden. Sinds 3 jaar vertegenwoordig ik Nederland bij de Olympiade en het Europese kampioenschap voor teams. Daarnaast ben ik bezig als bestuurslid van de Schaakbond (KNSB) met het promoten van schaken in scholen en tussen de jeugd in Nederland.”

Voor 12 jaar nu speel ik voor Groninger Combinatie. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Mijn ambitie is om als team nog vele jaren in de Meesterklasse te spelen en voor een podium plaats te strijden. 

Naast het schaken ben ik gek op lezen, wandelen en body combat. 

Info

Geboortejaar:

1989

Woonplaats:

Woerden

Website:

https://www.chessqueens.nl/

FIDE:

FIDE-profiel

Lichess:

https://lichess.org/@/Iozefina

Info

Geboortejaar: 1989

Woonplaats: Woerden

Website: https://www.chessqueens.nl/

FIDE: FIDE-profiel

Lichess: https://lichess.org/@/Iozefina

Jorden van Foreest

Sipke Ernst

Sergey Tiviakov

Lucas van Foreest

Tomasz Warakomski

Joris Brenninkmeijer

Julian Kramer

Nick Maatman

Eelke de Boer

Joost Wempe

Leandro Slagboom

Jonas Hilwerda

Loek van der Hagen

Machteld van Foreest